Betonzand, metselzand, grind en meer

Ophoogzand

Ophoogzand

Ophoogzand wordt vanzelfsprekend gebruikt om oppervlakten op te hogen en is onder meer geschikt voor onder bestrating.

Straatzand

Straatzand

Straatzand is een type zand dat ook geschikt is voor toepassing onder verschillende typen bestrating en is makkelijk uit te vlakken. 

Metselzand

Metselzand

Metselzand is een grondstof die onder meer geschikt is voor het maken van metselspecie, zandcement of betonmortel en is ook toepasbaar onder tegelvloeren.

Betonzand en -grind

Betonzand en -grind

Betonzand, ook wel bekend als vloerenzand, is een grove zandsoort die onder meer wordt gebruikt voor de productie van betonmortel. Dit zandtype wordt samen met betongrind en cement gebruikt voor de bereiding van betonmortel. 

Paardenbakzand / M3C

Paardenbakzand / M3C

Paardenbakzand, ook wel bekend onder de naam M3C, voert snel water af en is vrij van stenen, schelpjes, takjes en andere vervuiling. Hierdoor is dit een uitstekende zandsoort om te gebruiken in een paardenbak. 

Tuingrond

Tuingrond

Door de vruchtbare samenstelling van tuingrond is het een ideale grondsoort om gewassen en planten in te verbouwen.

Boerengrind

Boerengrind

Boerengrind is een mix van kleine kiezels in verschillende kleuren en maten. Dit siergrind is een waterdoorlatende grindsoort die u eenvoudig zelf kunt toepassen. 

Witte grind

Witte grind

Witte grind is een mix van verschillende steensoorten zoals kwarts en marmer. Het wit/grijze grind bestaat uit steentjes die door rivieren zijn meegevoerd door Europa.

Menggranulaat

Menggranulaat

Menggranulaat, ook bekend als puin of repac, wordt onder meer gebruikt als fundering onder wegen of grind.

Lava

Lava

Lavasplit wordt onder meer gebruikt als fundering voor sportvelden. Lava is een lichtgewicht materiaal dat makkelijk water doorlaat maar toch drukvast is. De bruine, poreuze steensoort ontstaat nadat de lava die vrijkomt bij een vulkaanuitbarsting stolt.

Kalksteensplit

Kalksteensplit

Kalksteensplit, ook wel Ardenner split genoemd, is een grijs gesteente. Kalksteensplit wordt gebruikt in splitplaten en intensief belaste oppervlakken zoals parkeerplaatsen en opritten omdat de steensoort zo hard is.

Neem contact op

Neem contact op

Bent u op zoek naar een bouwgrondstof of –hulpstof die niet voorkomt op deze pagina? Neem contact op, grote kans dat wij toch iets voor u kunnen betekenen. 

Bestel bouwgrondstoffen